czwartek, 13 kwietnia 2017

Wielkanocne marchewki, czyli truskawki w czekoladzie



Przed Wami oszukane marchewki. Ale musicie przyznać, że wyglądają jak prawdziwe. I tak oto właśnie można zrobić niespodziankę swoim gościom. Marchewki rozpływają się w ustach.




Składniki:
  • 200 g białej czekolady
  • około 400-500 g dużych truskawek, wyjętych prosto z lodówki
  • odrobina pomarańczowego barwnika w żelu


W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Do czekolady dodać odrobinę barwnika i dokładnie wymieszać oba składniki. Dodać taką ilość barwnika, aby uzyskać instensywny pomarańczowy kolor. Marchewki maczać w czekoladzie. Odłożyć gotowe marchewki na kratkę kuchenną do czasu, aż czekolada całkowicie zastygnie.














Nieprzewidywalne i przepyszne.Same spróbujcie, a nie pożałujecie. Ja już to zrobiłam i na pewno jeszcze powtórzę. Pozdrawiam Was smacznie i marchewkowo.
Kasia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz