Przed Wami oszukane marchewki. Ale musicie przyznać, że wyglądają jak prawdziwe. I tak oto właśnie można zrobić niespodziankę swoim gościom. Marchewki rozpływają się w ustach.
Składniki:
- 200 g białej czekolady
- około 400-500 g dużych truskawek, wyjętych prosto z lodówki
- odrobina pomarańczowego barwnika w żelu
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Do czekolady dodać odrobinę barwnika i dokładnie wymieszać oba składniki. Dodać taką ilość barwnika, aby uzyskać instensywny pomarańczowy kolor. Marchewki maczać w czekoladzie. Odłożyć gotowe marchewki na kratkę kuchenną do czasu, aż czekolada całkowicie zastygnie.
Nieprzewidywalne i przepyszne.Same spróbujcie, a nie pożałujecie. Ja już to zrobiłam i na pewno jeszcze powtórzę. Pozdrawiam Was smacznie i marchewkowo.
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz