Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, a więc postanowiłam zrobić sałatkę z truskawkami i serem pleśniowym. Wygląda rozkosznie, jest bardzo lekka i delikatna, a w smaku jest naprawdę przepyszna. Połączenie wszystkich składników jest wręcz idealne. Idealna na wakacyjne, wieczorne spotkania.
Składniki:
- 2 garście rukoli
- 2 garście mieszanki sałat
- 200 g sera pleśniowego
- 8 dużych truskawek
- garstka orzechów włoskich
- emulsja balsamiczna
Rukolę i mieszankę sałat umyć i osuszyć. Porwać je na drobne kawałki. Truskawki i ser pokroić w plasterki i dodać do sałatki. Całość skropić emulsją balsamiczną i posypać orzechami.
Jak widzicie sałatka nie jest czasochłonna i nie wymaga zbytnio wyszukanych składników, a wierzcie mi, że jest naprawdę bardzo, bardzo smaczna. Koniecznie ją wypróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowała. Ściskam wszystkich bardzo ciepło.
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz