środa, 18 kwietnia 2018

Sałatka warstwowa z tuńczykiem



Kolejny wpis i kolejna sałatka warstwowa. Uwielbiam tę sałatkę. W moim domu zyskała nazwę sałatka Kasi. Mogłabym ją jeść i jeść. Pyszna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Wszystkie składniki doskonale ze sobą współgrają. Dopóki nie skosztujecie, nie uwierzycie.




Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • duża ilość szczypiorku
  • 1 majonez
  • 2/3 marchewki lub ser żółty
  • 5-6 jajek
  • przyprawy do smaku

Sałatkę układać poziomami. Najpierw rozdrobniony tuńczyk, pokrojony szczypiorem. Posmarować to majonezem. Na niego nałożyć starty na dużych oczkach ser żółty, posypać szczypiorkiem i znowu posmarować majonezem. Na majonez nałożyć starte na dużych oczkach białka z jajek, a na to starte na małych oczkach żółtka jajek.
Posolić, dodać pieprzu i posypać zieleniną.







Czujecie się zachęceni? Myślę, że tak. Nie tylko jest przepyszna, ale i prezentuję się niezwykle. Puszki z tuńczyka w dłoń i do sałatki.
Kasia.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz