Dziś coś wytrawnego i bardziej na słono. Wiem, że przyzwyczaiłam Was raczej do ciast i słodkości. Mam jednak nadzieję, że moja dzisiejsza propozycja przypadnie Wam do gustu. Przedstawiam więc kalafior zapiekany pod serem.
Składniki:
- 1 duży kalafior
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 50 g masła
- 100 g startego sera żółtego
- sól, pieprz, słodka papryka
Kalafior podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie wyłożyć go do naczynia żaroodpornego. Obsypać solą, pieprzem, bułką tartą i obłożyć wiórkami masła. Posypać startym serem i papryką.
Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.
Idealny jako dodatek do obiadu lub samodzielnie. Spróbujcie. Życzę smacznego.
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz