Szczęśliwych Walentynek! Jak spędzacie ten dzień? Ja jestem już przygotowana. Jeśli pamiętacie, to w ostatnim wpisie był walentynkowa czerwona zupa z soczewicy, a tym razem są ciasteczka serduszka z ciasta francuskiego, nutelli i oczywiście truskawek. Pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Niby nic, ale to takie małe rzeczy zazwyczaj są najlepsze. Polecam.
Składniki: (na ok. 20 sztuk):
- 1 opakowanie ciasta francuskiego na maśle
- pół słoiczka Nutelli
- 100 g truskawek
- cukier puder do oprószenia
- posiekane pistacje do oprószenia
Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć ciasto francuskie. Z ciasta
wyciąć duże serca, ok. 8-10 cm średnicy foremką do ciasta.
Przekładać na
blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdego serca nakładać pełną
łyżeczkę Nutelli i kilka plasterków truskawek.
Piec w temperaturze 220 st. przez ok. 15-17 minut do złotego
koloru.Przestudzić, oprószyć cukrem pudrem i posypać pistacjami.
Podawać.
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz