środa, 14 lutego 2018

Francuskie ciasteczka serduszka z nutellą i truskawkami


Szczęśliwych Walentynek! Jak spędzacie ten dzień? Ja jestem już przygotowana. Jeśli pamiętacie, to w ostatnim wpisie był walentynkowa czerwona zupa z soczewicy, a tym razem są ciasteczka serduszka z ciasta francuskiego, nutelli i oczywiście truskawek. Pyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Niby nic, ale to takie małe rzeczy zazwyczaj są najlepsze. Polecam.




Składniki: (na ok. 20 sztuk):

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego na maśle
  • pół słoiczka Nutelli
  • 100 g truskawek
  • cukier puder do oprószenia
  • posiekane pistacje do oprószenia



Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć ciasto francuskie. Z ciasta wyciąć duże serca, ok. 8-10 cm średnicy foremką do ciasta. 







Przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środek każdego serca nakładać pełną łyżeczkę Nutelli i kilka plasterków truskawek.








Piec w temperaturze 220 st. przez ok. 15-17 minut do złotego koloru.Przestudzić, oprószyć cukrem pudrem i posypać pistacjami. Podawać.




 











Smakowite serduszka walentynkowe dla ukochanej osoby. Czy to nie słodkie? Udanych Walentynek.
Kasia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz