wtorek, 8 sierpnia 2017

Zupa jarzynowa z brukselką i parówkami



Czy kiedykolwiek wykorzystaliście parówki do zupy? Jeśli nie to właśnie macie okazję. Na moim stole pojawiła się zupa jarzynowa z brukselką i parówkami. I wiecie co? Jest naprawdę pyszna. Podchodziłam do niej nieco sceptycznie, ale jej nietypowy smak przypadł wszystkim do gustu.





Składniki:

  • olej
  • 35 dag karkówki
  • duża cebula
  • 2 litry bulionu wołowego z kostki
  • liść laurowy
  • 50 dag ziemniaków
  • 80 dag młodej kiszonej kapusty
  • 20 dag kiełbasy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • szklanka soku jabłkowego
  • sól, pieprz

W garnku rozgrzać trochę oleju. Mięso pokroić w kostkę, włożyć do garnka i obsmażyć na rumiano. Dodać posiekaną cebulę i razem podsmażyć. Zalać gorącym bulionem wołowym, włożyć liść laurowy, posiekane w kostkę ziemniaki i pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Gotować około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodać pokrojona kapustę kiszoną, koncentrat pomidorowy i sok jabłkowy.
Gotować 25 minut. Posypać kminkiem.








Koniecznie wypróbujcie i dajcie znać w komentarzach jakie są Wasze wrażenia. Jestem niezmiernie ciekawa Waszych opinii. Ja już wypróbowałam. Teraz czas na Was. Pozdrawiam.
Kasia.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz