Przed Wami kolejna odsłona deseru. Przedstwiam tiramisu z mango. Delikatny, nie za słodki, jednak nieco zapełniający nasz żołądek. Co nie zmnienia jednak faktu, że prezentuje się pięknie i letnio. Nic tylko kosztować.
Składniki:
- 1/4 szklanki nasion chia
- 2 szklanki mleka kokosowego
- duże dojrzałe mango
- jagody goji
- kruche ciasteczka z kakao
Nasiona chia wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Obrać mango, usunąć pestkę. Następnie pokroić go w kostkę i zmiksować na gładki mus. Dodać do niego nasiona goji i wymieszać. Pokruszyć ciasteczka.
W pucharku układać warstwami na kokosowym jogurcie: ciasteczka, mus, ciasteczka. Wierzch posypać kilkoma nasionami. Podawać od razu.
Jak Wam się podoba moja najnowsza propozycja? Myślę, a nawet jestem pewna, że będziecie zadowolone ze spotkani, na którym pojawi się ten deser. Palce lizać. Do zobaczenia.
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz