wtorek, 6 czerwca 2017

Tiramisu z mango



Przed Wami kolejna odsłona deseru. Przedstwiam tiramisu z mango.  Delikatny, nie za słodki, jednak nieco zapełniający nasz żołądek. Co nie zmnienia jednak faktu, że prezentuje się pięknie i letnio. Nic tylko kosztować.




Składniki:
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • duże dojrzałe mango
  • jagody goji
  • kruche ciasteczka z kakao

Nasiona chia wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Obrać mango, usunąć pestkę. Następnie pokroić go w kostkę i zmiksować na gładki mus. Dodać do niego nasiona goji i wymieszać. Pokruszyć ciasteczka. 
W pucharku układać warstwami na kokosowym jogurcie: ciasteczka, mus, ciasteczka. Wierzch posypać kilkoma nasionami. Podawać od razu.







Jak Wam się podoba moja najnowsza propozycja? Myślę, a nawet jestem pewna, że będziecie zadowolone ze spotkani, na którym pojawi się ten deser. Palce lizać. Do zobaczenia.
Kasia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz